Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Festa de la Vaca de l'Albera

Imprimeix

SA L V A T G E M E N T V A C A

Festa de la Vaca de l’Albera

El proper 9 de juliol de 2012, restauradors, vinyataires i musics es retrobaran a Baussitges, entorn entranyable, on trobem el principal ramat de la Vaca de l’Albera, gestionat per la Marta Carola.

Ella us convida a descobrir la carn d’aquesta raça bovina amenaçada d’extinció, que serà cuinada per set xefs: Carlos Orta Cimas (Villa Más, Sant Feliu de Guíxols), Thibaut Lesage (La Bartavelle, Argelès-sur-Mer), Martí Rosàs (Ca la Maria, Llagostera), Masahi Iijima (Le 5ème péché, Collioure), Xavier Bassaganya Subirà (Restaurant del Monestir de Sant Pere de Rodes), Emmanuel Desclaux (Xadic del Mar, Banyuls-sur-Mer) i Laurent Brozzetti (La Table de Cuisine, St. André).

L’àpat vindrà acompanyat per verdures locals de temporada, el “pa de Tramontana”de la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empuries , mel de Rachid Bacchieri, Vinagres de La Guinelle, cançons de Martine, jazz de Patrice Ensemble i música barroca i del renaixement de Nacho Bellido.

Aquesta raça de vaca autòctona pastura al cor d’el Massis de l’Albera, regió mediterrània dels Pirineus. Salvatge i rústic, aquest animal neteja boscos, contribueix a la prevenció d’incendis i enriqueix la biodiversitat natural . La festa vol contribuir a salvar aquesta vaca de l’extinció i a difondre les qualitats de la seva carn.

Els vinyataires que col—laboren amb els seus vins i animaran la festa: Bruno Duchêne,Domaine Gauby, Mendall, Domaine de la Casa Blanca, Celler Escoda-Sanahuja, Naranjuez, Domaine du Possible, Domaine Yoyo, Casa Pardet, Clos du Rouge Gorge,Abel Aguadé, Celler Jordi Llorens, Le Bout du Monde, Le Temps des Cerises, Domaine Pech Peyrou, Can Torres, Vinyer de la Ruca, Domaine Jean-Louis Tribouley.

Des de les 11:00 h fins la nit- Baussitges (Espolla)

Entrada 50 € (contribució per la conservació de la Vaca de l’Albera)

El ramat de la Vaca de l’Albera a Baussitges (Espolla)

Aquesta vaca autòctona de mida relativament petita, estreta de pit i gropa, es troba perfectament adaptada a l’entorn mediterrani. Resisteix les força baixes temperatures de l’hivern (tempestes de neu, vent fort, etc) i les canícules estivals. Sap treure profit de la riquesa del paisatge mediterrani i de la seva flora. A la primavera i a l’estiu es nodreix principalment d’herba tendra, brots d’arbres i arbustos, figues i mores de les carenes del Massís de l’Albera. Durant la tardor i l’hivern, menja branques d’arbres i arbustos a les zones més baixes del Massís i aprofita els fruits de l’estació: glans, castanyes i fages.

Aquesta vaca autòctona i primitiva (genèticament propera a l’ancestral Aurochs) és rústica, resistent i molt feréstega. L’única que pot viure tot l’any dins la garriga mediterrània i els boscos del Massís de l’Albera.

L’explotació de Baussitges, dins el règim d’agricultura biològica, compta amb 300 vaques i 200 vedells. Les vaques pasturen en completa llibertat i beuen exclusivament de les fonts de l’Albera. Per tal d’assegurar condicions menys competitives per la seva alimentació en el medi natural, durant els mesos de setembre i fins el març, reben un complement alimentari ecològic de farratge sec i de pinso (100% vegetal), especialment estudiat per l’equip de veterinaris de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que garanteix el seguiment científic d’aquesta raça.

Contacte i reserves: Marta Carola Díaz-Aguado. Tel. 679 166 045. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

INVITATION SAUVAGEMENT VACHE1 Página 1

 

INVITATION SAUVAGEMENT VACHE1 Página 2

 

Festa de la Vaca de l'Albera a Bausitges Espolla

Veure les fotografies

Associació Vaca de l'Albera - Paratge Mas la Llosa s/n - 17753 Espolla - Tel: 972 19 30 92 / 972 47 24 67 - Fax: 901 70 81 07

wayTIC informtica imatge innovaci

Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck