Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

La Diputació recupera cinc hectàrees de pastures amb un ramat de vaques de l’Albera dins del Parc del Montnegre i el Corredor a Sant Celoni

Imprimeix

Aquest any s’ampliarà la superfície de pastura amb set noves hectàrees
La Diputació recupera cinc hectàrees de pastures amb un ramat de vaques de l’Albera dins del Parc del Montnegre i el Corredor a Sant Celoni

El grup de vaques de l’Albera pasturant aquest dilluns a la vall de Furiosos Diputació de Barcelona

La Diputació amb el suport de l’Obra Social de la Caixa ampliaran aquest 2014 l’espai per a pastures a la vessant nord del Parc Natural del Montnegre, en terme de Sant Celoni. Es crearan set noves hectàrees que s’afegiran a les cinc hectàrees de bosc que ja s’han reconvertit en els darrers anys.
El Parc del Montnegre i el Corredor ampliarà amb set noves hectàrees la superfície de pastures a la vessant nord, a les valls de Furiosos, Olzinelles i de Ramió durant aquest any 2014. També es recuperaran dues antigues basses i se’n construiran dues de noves que serviran com a abeuradors per al ramat de 17 vaques de l’Albera que pasturen per aquesta zona.

Aquestes accions formen part d’un pla de la Diputació de Barcelona, que té el suport de l’Obra Social de la Caixa. L’objectiu és recuperar els valors paisatgístics d’aquesta zona i, a la vegada, combatre el risc d’incendis forestals a partir de l’acció de les vaques de l’Albera que ajuden a controlar el sotabosc. A més, s’ajuda a la preservació d’aquesta espècie autòctona de vaca, que s’adapta molt bé a aquesta mena de territoris i que està en perill d’extinció. El programa també ha permès facilitar l’accés al món laboral a 32 persones en risc d’exclusió.

Fins ara, el projecte ha permès recuperar cinc hectàrees de bosc per a pastures i sembrar una superfície de 14,5 hectàrees. A més, s’han restaurat 3.400 metres linial de bosc de ribera.

El projecte, que s’ha presentat aquest dilluns, es va posar en marxa l’any 2008 i ha permès la reconversió d’espais oberts i antigues plantacions d’arbres abandonades en zones de pastura. Això ha permès ampliar la biodiversitat d’aquests paratges i facilitar el manteniment del cabal de les rieres, molt condicionades per la presència d’arbres que requereixen uns grans consum d’aigua durant els mesos d’estiu.

Font: El 9 Nou

Associació Vaca de l'Albera - Paratge Mas la Llosa s/n - 17753 Espolla - Tel: 972 19 30 92 / 972 47 24 67 - Fax: 901 70 81 07

wayTIC informtica imatge innovaci

Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck